Presentació de l’artista
Benvolgut/da,
sóc Pilar Xercavins Casas, artista de Sant Cugat del Vallès (Barcelona). El meu estil de pintura és abstracte, utilitzant una tècnica mixta. Busco l’harmonia de les meves obres tenint en compte quatre elements essencials; la textura, el color, el gest, el ritme i el format. Treballo l’abstracció de les taques, partint de les transparències i superposicions, utilitzant unes línies insinuadores, per donar forma a alguna cosa concreta. L’essència de les meves obres és recrear un microcosmos sensorial ple de moviment i impactes visuals.
“Una obra d’art ho és justament perquè és espiritualitat”.
G.W.F Hegel
Alícia Ramon – MATÈRIA PRIMA
Pilar Xercavins, artista catalana, ens presenta una nova col•lecció pictòrica inspirada en l’acció directa de la natura a l’obra. L’artista ha estat experimentant amb elements naturals orgànics i els seus canvis químics, cercant el retorn a allò essencial i primitiu. Per plasmar l’acció de la natura la integra i la deixa actuar a la tela, i de les taques que esdevenen fa una interpretació modelant-les fins a crear la base de l’obra, partint de transparències i superposicions per donar profunditat, i utilitzant línies negres sinuoses per desvetllar la forma d’allò concret. “Matèria prima “és una exposició pictòrica acompanyada d’una instal•lació basada en elements sensorials, doncs percebem la natura amb tots els sentits. D’una banda tenim el sentit de la vista amb les pintures, l’olfacte se’ns activa amb els eucaliptus, el tacte amb els troncs i plantes molt texturats i finalment l’oïda s’activa amb el fil musical amb sons invocadors. D’aquesta manera quan entrem a la sala ens veiem traslladats a un microcosmos que ens desperta tots els sentits i ens fa participar del món sensible de la creadora. Amb la temàtica i la tècnica natural i sensorial l’artista vol reflectir la necessitat del retorn als orígens per afrontar el canvi social i artístic que estem patint, doncs només es podrà veure la llum quan es trenqui amb l’artificialitat establerta.
Aquiles Ortiz Bravo
La contemporaneïtat de l’art permet a temps complet el poder confrontar-me amb els col·legues que compleixen la seva feina com a llenguatge de comunicació. Les anomenades «arts visuals», ens porten de la mà per aquest camí on els elements de la composició són llances d’atac, que ens assisteixen en la trobada entre creador i observador. El pintor, dibuixant, escultor, gràfic o del foc porta en el seu valisa els materials que li permetran executar la seva tasca que us guiarà a l’entrada del joc de l’oferta i la demanda, on hi haurà el comú i no tan comú espectador instruït o no a reconèixer i assenyalar el executat com una obra d’art. Recordem que art és i ha de ser sinònim de creació. És aquí on els denominats «artistes» fan fila i amb el treball quotidià executat a temps complet, sense inspiració com ens els va llegar Picasso, s’atrafeguen en la recerca de la bona feina, són els que fan camí al caminar com ho va expressar Machado i són com Pilar Xercavins que amb taques informalistes plenes de color i línies troba les perspectives on la textura visual és vocable. Com a Kandinsky la figura li molesta i el que ens porta és el ritme que ens permet recórrer els punts cardinals de l’objecte creat. La llibertat i el llibertinatge són els protagonistes de Xercavins, deixant per a l’anàlisi i la crítica la dissolució de les formes arribant fins a l’expressió espontània abstracta. Pilar Xercavins ve produint amb gallardia i seguretat les seves peces bidimensionals … Són aquí al nostre abast visual … Tan sols resta posar en escena la propietat que posseïm de la participació … La pintora se sentirà realitzada si va ser fonament per al naixement de la nostra adhesió al fet Pilar Xercavins. El futur serà el millor jutge … Pels moments està en l’ambient el despertarà i veurem..
[fusion_portfolio content_length=»» layout=»grid-with-text» portfolio_title_display=»» portfolio_text_alignment=»» portfolio_layout_padding=»» excerpt_length=»» cat_slug=»» filters=»» boxed_text=»» picture_size=»» columns=»1″ column_spacing=»12″ number_posts=»10″ strip_html=»default» pagination_type=»default» one_column_text_position=»floated» /]